Het aftellen kan beginnen!!
Door: Laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
05 Maart 2006 | Spanje, Cáceres
***** Esther, Brigitte, Marijn (grote nicht), Nienke, Louise:HEEL ERG BEDANKT VOOR JULLIE KAARTJES, SUPER!!!*******
hier maar weer eens een nieuw berichtje van ons!! hoe gaat het daar in het koude nederland, we horen wel veel slechte verhalen over het weer hoor hahaha, jammer voor jullie zeg...;)
wij hebben er alweer een week opzitten, we moeten echt zeggen dat de tijd vliegt..over 3,5 week vertrekken we al vanuit Caceres, omdat we de laatste 2,3 dagen in Madrid gaan doorbrengen!!
deze week is eigenlijk wel weer een redelijk druk weekje geweest. Maandag is Marinda naar de kapper geweest (het was hoog tijd:D) en Laura heeft haar gezelschap gehouden. Tja, probeer maar eens in het spaans uit te leggen wat je wilt. Gelukkig had Marinda een foto mee met daarop het beoogde resultaat. Of het helemaal hetzelfde is geworden? Niet echt (heel stuk eraf), maar Marinda kan ermee leven.
Woensdag zijn we na de universiteit geweest, we zouden een les van toni hebben en daar hadden we dan ook wel even weer zin in. toen we er zaten hoorde we dat de les in het spaans zou zijn...nu kunnen we wel een redelijk woordje spaans spreken..maar niet zo goed dat we echt een les kunnen volgen in het spaans..dit werden dan ook 2 redelijk lange uren.. gelukkig sloten we af met enkele spelletjes die je met jonge kinderen kan doen en mochten marinda en ik heerlijk wat kinderliedjes in het nederlands zingen..toen we vertelden dat wij op de pabo een repertoiremap moeten maken met nogal wat kinderliedjes voor elke bouw, brachten we toni op een idee...maar of de studenten ons dit met dank afnamen..hahaha :)
Donderdag en vrijdag zijn we naar stage geweest. we zijn donderdag, na een paar keer druk aan het voorbereiden te zijn geweest,begonnen met een ICT project met de oudste kinderen van de school. de bedoeling was (het is een opdracht vanuit de pabo) om de kinderen een eigen pagina te laten maken in Word, de opdracht luidt dan ook:mijn klas op cdrom. Van te voren hadden we natuurlijk research gedaan naar de kundigheid van de leerlingen op de computer, en dat gaf eigenlijk al heel snel aan dat we het niveau echt laag moesten houden. alhoewel de meeste kinderen in de klas wel een computer hebben thuis, wisten ze toch niet echt veel van het wel een wee hiervan.. we hadden dus heel netjes een instructie boekje in het spaans gemaakt zodat de kinderen hier precies in konden lezen wat ze moesten doen en hoe. de kinderen vonden het heel leuk en ook erg interessant, en dit was dan ook een super goede oefening, dit ´vak´ moet echt nog uit de voeten komen hier! enkele dingetjes die je in de pagina terug moest zien: een foto(gekipt en geplakt), een stukje persoonlijke tekst, verschillende lettertypen/groottes, verschillende kleuren etc etc. helaas ging het niet zo snel als we verwachten allemaal, dus nog niet alle kinderen zijn geweest, dinsdag weer verder!!
Zaterdag hebben we onze eerste echte excursie vanuit de uni meegemaakt!! aangezien de amerikanen een superdruk programma hebben(elk weekend een excursie!!)hadden wij zoiets van:waarom krijgen wij dit niet? na wat overleg met toni konden wij deze zaterdag dan dus ook mee naar: Salamanca!!het begon al goed, half 9 verzamelen ergens in de stad..ergens ja..gelukkig konden we het toch redelijk snel vinden maar het weer zat niet echt mee..echt helemaal niet gewoon :(
we kwamen aan in salamanca en het was gewoonweg verschrikkelijk...zelfs toni zei dat dit de ergste excursie was die ze ooit heeft meegemaakt..stonden we dan..het regende zo hard, dat het water al snel sopte in onze schoenen..daarnaast waaide het zo hard dat we (ook door de regen) geen hand voor ogen zagen..dit was dus niet genieten ofzo.. :( een amerikaanse jongen liep zelfs tegen een rijdende auto op, omdat we gewoon geen hand voor ogen zagen!!oeps....
we liepen, zeik -en zeiknat naar onze eerste bestemming:de kathedraal van salamanca. alhoewel dit heel mooi was, konden we niet echt genieten omdat we gewoon bijna niet meer konden lopen..zo´n pijn deden onze koude voeten..voor we ook maar een beetje konden bijkomen moesten we de kathedraal alweer verlaten..
ons volgende bezoekpunt was de oude universiteit van salamanca, hier werden geen lessen meer gegeven, het is echt een toeristische attractie geworden. we werden rondgeleid door een gids (die we overigens redelijk goed verstonden in het spaans omdat ze heel duidelijk en langzaam sprak), en we vonden het erg interessant, al was het alleen maar omdat het hier droog was!!!daarna zijn we naar Plaza Mayor (het grote plein) geweest, ook zeer de moeite waard en daarna kregen we nog even wat tijd om de stad zelf door te lopen...SHOPPING TIME!!!:D mooie winkels hier, hebben we vastgesteld!!
gelukkig is het weer vandaag (zondag) weer heerlijk en we genieten dan ook volop van het zonnetje. :)Vanmorgen is ons vierde huisgenootje vertrokken. Rida, vriendje van Cecile, is na zijn surprise-bezoek weer vertrokken naar Frankrijk. We zulen zjin films missen.....
maandag gaan we mee met een amerikaanse studente, rebecca, naar haar stageschool, om gewoon eens even op een andere basisschool te kijken, leuk! we zijn erg benieuwd!
verder constateren wij, dat het aantal berichtjes in ons gastenboek tot onze grote spijt nogal afneemt...het zal toch niet zo zijn dat ´uit het oog, uit het hart´ realiteit wordt? we vinden het nl heeeel erg leuk om af en toe wat berichtjes uit nederland te krijgen!!:D
nou mensen,
dit was het wel weer voor deze keer,
veel liefs en een beso,
las chicas hollandesas
05 Maart 2006 - 18:05
Roelie:
hee meiden, wat sneu voor jullie dat jullie niet meer berichtjes krijgen haha.
zijn jullie weer droog geworden na het natte dagje in salamanca ?
nog veel plezier en zon gewenst, dikke kus van gerrit en roelie -
05 Maart 2006 - 18:29
Wiljan(knoops) En Gea (kleene):
Oke. Bij deze voelen wij ons direct aangesproken Wij vinden het erg leuk om jullie belevenissen te volgen.Nee, wij gaan hier gewoon door net zo als altijd beetje werken beetje voor de kinderen zorgen en dat soort routine dingetjes nee, wij maken niet zo veel mee.
En daarbij hebben we ook nog van dat super weer.Kortom wat verwachten jullie dan toch van ons??????Nee hoor het is allemaal gein.
Meiden doe voorzichtig aan en geniet er van.
vr gr Gea Wiljan Jesse en Lowe -
05 Maart 2006 - 19:12
Katja:
ooooohhhh ben je niet vergeten hoor! :) Deze maand kom je alweer thuis, leuk leuk!! Hej zet er maar weer wat leuke foto's op, vind ik wel leuk om te bekijken. X Katja -
05 Maart 2006 - 19:35
Alies:
He Laura en Marinda,
Ik mis de foto van het nieuwe kapsel van Marinda nog maar de komt vast gauw. Het is leuk om steeds jullie verhalen te lezen. Nog heel veel plezier daar. Groetjes Alies -
05 Maart 2006 - 19:38
Naomi En Jan:
Hola meiden!
Ja, voel me ook aangesproken, maar ik heb je uitgelegd vorige week waarom! De tijd gaat idd snel. Heel veel plezier en tot jullie volgende bericht! kus Naomi en Jan. -
05 Maart 2006 - 20:28
Esther:
Hej Laura en Marinda,
Hier even een berichtje van jullie vriendinnetje Esther.Vind het zoooo zielig dat jullie zo weinig berichtjes krijgen :)
Vond het weer erg leuk om jullie verhaal te lezen, zo weet ik een beetje wat jullie de hele dag uitvoeren.haahah
Vandaag met Brigitte naar Beverwijk geweest, was erg leuk maar ging niet helemaal vlekkeloos, maar dat horen jullie nog wel.
heel veel plezier nog en tot over een paar weekjes.
Veel liefs van Esther en Bomber&Brutus. -
05 Maart 2006 - 21:56
Nina:
hahah nou ik hou nog altijd jullie site goed in de gaten hoor! Wat een pech met dat weer, kunnen jullie wel alvast weer wat wennen aan hoe het hier is! (helaas) Wij hebben deze week terug kom week op de pabo, dan zullen we jullie aanwezigheid wel missen hoor. Nou tot gauw.
Liefs
(Ps. Laura..Sascha is voor het eerst loops hahaha) -
05 Maart 2006 - 22:20
Wiljan:
zoals iemand anders ook al had geschreven: ik wacht ook nog steeds met smart op de foto van marinda met het nieuwe kapsel!!!!!!
groeten wiljan -
06 Maart 2006 - 12:26
Sanne:
Nou vooruit laat ik maar wat schrijven dan....
Haha, ik mis je kopjes thee wel hoor lau.
Veel plezier nog en geniet ervan.
Dikke kus sanne -
06 Maart 2006 - 14:15
Brigitte:
He chicas!!!!!!
Marin...ben ook erg benieuwd naar je kapsel!!!haha....leuke verhalen weer, wel balen dat de excursie niet zo leuk was... het duurt niet lang meer dat julllie weer thuis zijn..enne..dat mag ook wel weer!!!haha
Dikke x brigitte -
06 Maart 2006 - 17:43
Marinda En Laura:
YEEEEEEES that´s the spirit!! we hebben toch wel vrienden gelukkig!!!:D:D:D:D:D heel fijn, doet ons echt super goed reacties te krijgen!!!
kus van ons
ps: nina, toereck wordt morgen (dinsdag) gecastreerd..... -
06 Maart 2006 - 19:24
Joke:
voelde me ook aangesproken! vind jullie stukjes altijd heel interessant (en leuk natuurlijk). nog heel leuke laatste weken toegewenst daar, geniet er nog even van! groetjes Joke -
06 Maart 2006 - 19:59
Marjan Kremer:
Hey Laura,
Je bent zeker nog niet uit het hart hoor, dus bij deze een berichtje. Je staat trouwens ook op de site van de Woldstroom, erg leuk. Nou zodra je thuis bent spreken we snel wat af. Veel plezier nog.
Kussies Marjan.. -
07 Maart 2006 - 16:05
Inge En Ilse:
Hallo Marinda en Laura,
We zagen dat jullie graag berichtjes uit Nederland wilden ontvangen, maar mag India ook?! We hadden nu even tijd om wat verhalen bij te lezen en we zien dat jullie het ook erg naar jullie zin hebben! Wij in India ook zeker! Het is hier wel heel wat mooier weer, ongeveer 35 graden overdag!
Onze verhalen zijn te lezen op ingepaas.waarbenjij.nu en ilseinindia.web-log.nl.
Een fijne tijd nog daar en geniet ervan, groetjes vanuit India van Inge en Ilse -
07 Maart 2006 - 16:49
Eddy:
He Laura, wat is dit nu weer. Heb je eens een doodnormale hollandse hoosbui meegemaakt, zitten jullie daar een potje over te klagen. Nou dan moet je van nood nog maar een poos blijven in Spanje, want het weer zal hier over 4 weekjes wel niet veel anders zijn.
Nee Hoor, ik hoop dat we dan heerlijk zonnig weer hebben en dan lekker weer de Hollandse terrassen op kunnen zoeken.
Je hebt nog even om een goede parapluwinkel te spotten :)
Groeten Eddy -
08 Maart 2006 - 11:20
De Duifjes:
Laura wie is dat ????? en marinda ken ik al helemaal niet.
Ha die Laura, grappie, dan eindelijk weer een berichtje van de duifies we volgen je op de voet. Leuke verhalen, jullie hebben het prima naar je zin. Maar uit ons hart ben je zeker niet, sterker nog we zien uit naar je terugkomst. En de jongens zijn benieuwd wat voor vunzige spaanse worden je ze zal leren bij terugkomst. He Laura en Marinda geniet er nog van en tot horens.
Liefs Harma, John, Jeffrey en Dylan -
09 Maart 2006 - 13:48
Dorien:
eeey eeey,
hoe gaat het met jullie, leuke dingen maken jullie mee hoor. Raar he dat we over 3 weken ongeveer weer in Nederland zijn... Geniet er nog van... Groetjes -
13 Maart 2006 - 20:17
Jacco:
Hey dames,
goed te horen dat het bij jullie ook wel eens regent ;) Maar troost je met de gedachte : hier vriest het heavig!! gisteren 10 graden onder nul!! niet normaal, in Caceres was het warmer!!
Alvast veel plezier in de laatste weken en helemaal natuurlijk in Madrid!! (de stad valt best mee hoor!@!@)