tijd gaat nu echt snel!!! - Reisverslag uit Cáceres, Spanje van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu tijd gaat nu echt snel!!! - Reisverslag uit Cáceres, Spanje van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu

tijd gaat nu echt snel!!!

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

19 Maart 2006 | Spanje, Cáceres

hey Todo el mundo,

hoe gaat het in Nederland??nog steeds koudjes horen we wel..hahahaha jammer voor jullie zeg....:D
nou ja, we moeten eerlijk bekennen dat het voor ons ook alweer een weekje geleden is dat we in het zonnetje hebben gezeten hoor..het weer is ineens een beetje omgeslagen en het heeft de afgelopen 3 dagen geregend..nu is het weer redelijk, maar nog steeds slechts 13 graden..:( we hopen dat we deze week nog wel even bij kunnen kleuren!!

deze week is een aparte week geweest voor ons..
maandag zijn we weer meegeweest met Rebecca, de amerikaanse studente, naar stage. we zouden wederom een presentatie geven (het wordt saai..;)) over nederland. prima uiteraard, we kunnen er best zat over vertellen, en toen we er aankwamen, was de lerares zo enthousiast dat ze vroeg of we de presentatie ook voor een andere klas wilden geven..nou ja, geen probleem!!wederom hele lieve mensen daar op die school, echt super! de kinderen vonden het erg leuk, vooral het aanleren van de nederlandse woorden doet het altijd erg goed!

dinsdag zijn we naar onze eigen stageschool geweest, en hebben we uiteindelijk het pjo project kunnen afronden!!! aangekomen in de klas van Luiza (we hadden alle paginas van de kinderen uitgeprint en er een mooi boekje van gemaakt) vonden de kinderen het erg spannend. luiza zelf was dolenthousiast en ze bleef maar zeggen hoe mooi en knap ze het vond!! we weten dus wel waar we het voor gedaan hebben! tot onze grote verbazing vertelde luiza een verrassing voor ons te hebben! samen met de kinderen hadden ze voor ons elk een boekje gemaakt met allerlei dingen en informatie over Caceres, en een mooie foto van de klas. echt heel leuk, we waren ontzettend verrasd, super!

woensdag zijn we wederom naar stage geweest, we zouden een dramales bewonderen. in eerste instantie dachten we dat hier geen drama gegeven wordt, maar niets was minder waar. het staat niet op het normale rooster, maar er zijn bijna elke dag lessen om 4 uur smiddags. dit is geheel vrijwillig en het is dus altijd maar afwachten hoeveel kinderen erop af komen..helaas viel dit keer een beetje tegen, er waren slechts 5 kinderen (jonge), en het enige wat ze deden was kleuren en wat spelletjes...

vol goede moed gingen we donderdag weer naar dramales, want vandaag zouden de oudere kinderen komen in de leeftijd van 9, 10 en 11 jaar. omdat marinda en ik allebei de ouderen kinderen prefereren, vonden we het erg leuk om hier ook te kijken. ze zouden vingerpoppetjes maken, maar terwijl wij er waren waren ook hier de kinderen (wel 4!!)alleen maar aan het tekenen en kleuren..erg jammer..deze lessen vielen dus erg tegen en we hopen maar dat ze normaliter wat meer drama activiteiten plannen...

vrijdag was een dag om niet zo snel te vergeten..ik voelde me eigenlijk al een week niet zo top(veel hoesten), en ik schrok sochtends wakker met een dikke keel..ik had al 2 nachten niet geslapen ivm hoesten en dit was echt even de druppel..marinda was gelukkig al wakker en ook die kwakkelde al een paar dagen een beetje aan... aangezien ik niet nog zon verschrikkelijke nacht wilde, besloten we om naar de dokter te gaan...cecile meegevraagd, want ja, zo goed kunnen we nou ook niet uitleggen wat we nu precies hebben.. na wat geregel her en der (¨zijn jullie echt urgent??´), konden we uiteindelijk bij de dokter terecht..we werden allebei gecheckt (´adem in, en weer rustig uit´ ) en het kwam erop neer dat ik ´iets´ met mijn bronchieen niet helemaal voor elkaar had en marinda was ook niet helemaal top,pijn op de borst ed.. :(.. al met al konden we naar de pharmacia met in totaal 5 recepten voor medicijnen... nu maar hopen dat het helpt..maar het blijft lastig, elke ochtend, middag en avond wat slikken of drinken.. we hopen dus ook maar dat we ons snel beter voelen want zo hadden we onze laatste tijd hier ook niet echt gepland.. :(

zaterdag zijn we eigenlijk dus maar de hele dag binnengebleven en hebben we een beetje films gekeken, ons ellendig gevoeld en wat schoolwerk gedaan.. tja je moet toch wat..

zonet zijn we weer even naar ons favoriete zondagmiddag cafe Indias geweest om toch even wat te eten en te drinken..(al krijg ik niet veel binnen omdat alles in mijn keel is opgezet..:() en nu zitten we op internet om zo even heerlijk met onze novios te kletsen!

nou mensen, volgende week een van de laatste berichtjes!!
Adios & besos,

Marinda en Laura

• 19 Maart 2006 - 16:53

Jeroen:

Beterschap dames!!!

• 19 Maart 2006 - 18:04

Esther:

Ook van mij beterschap gewenst.:)

• 19 Maart 2006 - 19:15

Ineke:

Hoi,
    Ook hier in Meppel aan de Zuiderlaan zijn ze wat ziekjes geweest. Het is nog steeds ook zo koud, maar als jullie terug komen schijnt vast de zon en zal de temperatuur hopelijk omhoog gaan. De Vriesjes zijn druk met de voorbereidingen van de nieuwe toekomst en daarnaast gebeuren er veel puberperikelen, zoals uit je dak gaan, verliefd zijn, niet je best doen voor school, nog veel meer kleren willen hebben, geen zin in iets hebben............ Je kent het wel. Leuk om jullie ervaringen te horen, veel groeten van ons !Ineke

• 19 Maart 2006 - 19:15

Ineke:

Natuurlijk, ik vergeet het bijna heel veel beterschap!
    Ineke

• 19 Maart 2006 - 21:29

Renate:

Hallo Lautje en Marinda, Jullie willen natuurlijk veel te graag bruin terug komen en blijven veel te lang in bikini op dat balkonnetje liggen..........dan vat je kou!!!! Hopelijk knapt het toch snel op en kunnen jullie de laatste dagen nog lekker genieten.
    Heel veel plezier nog en tot snel! Kus xx Renate en de rest van de fam.

• 20 Maart 2006 - 11:41

Marjan:

Hoi hoi,

Ik zag je lover met Turec (geen idee hoe ik het moet schrijven) lopen. Hij is behoorlijk aan het puberen geloof ik, haha. Hij wordt al wat breder hoor, mooi beest. Nou nog heel veel plezier en natuurlijk heel veel beterschap.

Dikke kus van Marjan..

• 20 Maart 2006 - 15:11

Naomi:

Hopen dat jullie snel weer bovenop zijn! Maar als ik goed begrijp, zijn jullie niet iedere dag op die stageschool? Wat voor lessen volgen de kindertjes eigenlijk allemaal? En hoe ziet een gemiddelde dag van jullie uit? Jullie hebben een verslag van de stage gemaakt waarschijnlijk dus ik zou het graag willen lezen! Beterschap en dikke x, Noom.

• 20 Maart 2006 - 16:09

Jolien:

He meiden, nee niet zo prettig zo op het eind, hoop dat jullie nog wel even kunnen genieten daar! Hier schijnt vandaag ook zonnetje, maar nog wel erg koud haha, voor de rest gaat het allemaal z'n gangetje hier. Veel plezier nog, en tot binnenkort!! kus

• 20 Maart 2006 - 18:52

Alies:

Marinda en Laura veel beterschap. We heben al grote onvangst plannen Laura. Tot gauw.
    groetjes Alies

• 21 Maart 2006 - 09:32

Arend:

Beterschap luitjes!!
    Hoe gaat het verder Lau? Al bijgekomen van de gluurder ;) Ik kom zelf net terug van wintersport, fantastisch gehad. We spreken elkaar snel weer he!? als je terugbent...
    Groeten AAR

• 22 Maart 2006 - 16:48

Nina:

Hey Girlzz,

Dat is niet zo'n goed nieuws (ziek) in de laatste 1,5 week.Ik kijk uit naar jullie terugkomst. Geniet nog maar even van en gauw weer beter worden allebei

Liefs

• 24 Maart 2006 - 08:50

Dorien:

hoestie daar? ik hoop dat jullie nu weer helemaal beter zijn! en hoe vonden jullie het stage lopen in spanje? de tijd vliegt idd! wilfred is nu hier.... en volgende week stappen wij in het vliegtuig! Nou tot snel... hehe groetjes dorien

• 24 Maart 2006 - 21:39

Marilyn:

hola laura en marinda,
    Ik heb net jullie berichtje gelezen. Voelen jullie je alweer wat beter? Ik hoop het wel. Jullie zijn vast al helemaal "verspaanst".
    Maar goed, lekker veel ijsjes voor de zere keel.
    Doei, adios Marilynxxx

• 26 Maart 2006 - 13:38

Hi Hi Hi:

last week!!oh my god, really too quickly...i´m sorry because of last saturday, i would like to go but it was impossible for me, i need finish a work too long for this week.but, when are you travelling??phone me some day you are free ok?? i would like to say adios,
    besos