¡¡¡¡¡¡Yahoeee: 25 graden!!!!!!!
Door: Marinda
Blijf op de hoogte en volg Laura
14 Maart 2006 | Spanje, Cáceres
We willen jullie natuurlijk niet jaloers maken, maar wij genieten deze week al volop van de zon vanaf ons miniscule balkonnetje. Ja, ja, de bikini´s konden al tevoorschijn komen; als was dat soms een beetje lastig.....nogal vieze mannetjes hier ;)In onze omgeving bevinden zich nogal veel bouwvakkers, maar die waren nog niet de ergste stoorfactor.... nee, dat is een oud mannetje die in de flat tegenover ons woont. Hij had de mannen bij de garage (waar we elke dag langs lopen) al even ingelicht over onze zonnepraktijken en dat hebben we geweten! Toch laten we ons hier niet door tegenhouden!
Maar goed, we hebben deze week natuurlijk ook nog andere nuttige dingen gedaan. Maandag zijn we naar de stageschool geweest van Rebecca (amerikaanse amiga)en dit was erg leerzaam. Op de school zitten vooral leerlingen afkomstig uit een sociaal lager milieu, maar de school zet zich juist extra in! (o.a. met een bi-langual programma). Dit is de reden dat de Brit Phil ook lesgeeft op de school, engelse lessen wel te verstaan. Hij coacht Rebecca en hier mag ze heel blij mee zijn. Hij heeft een enorme goede visie op onderwijs en is een echte wereldverbeteraar. Hij had echter geen goed woord over voor het spaanse onderwijs, naar zijn idee lopen ze hier wel 30 jaar achter op engeland en nederland. Dat zou best kunnen, maar naar onze mening zijn hier ook best wel goede dingen terug te vinden, waar wij weer van kunnen leren. Waar we wel van schrokken was dat Phil ons vertelde dat er een meisje met het HIV-virus op school zit. Op zich geen probleem, maar het arme kind is er zelf niet van op de hoogte en ook andere leerlingen en zelfs sommige leerkrachten niet!!(slechte zaak...).
Dinsdag en woensdag zijn we naar onze eigen stageschool geweest waar we hoopten het ICT-project af te ronden. We waren helemaal in onze nopjes toen de laatste leerlingen hun eigen pagina op de computer hadden gemaakt; totdat we erachter kwamen dat de computer, nadat deze gecrasht was, helemaal niets had opgeslagen!! NEEEE!! Alles voor niets van die dag en dus moesten we er weer een dag voor uittrekken. Met lood in onze schoenen hebben we dit aan de Luiza (lerares) verteld, maar zij ving het gelukkig heel luchtig op.
We hebben overigens ook een nieuwe huisgenoot. Haar naam is Lorre (voor ons Laura)en ze is de franse vriendin van Cecile. Eerst kwam Lorre een paar nachten slapen, daarna werden het er meer en ach ja, ze kon eigenlijk net zo goed wel gewoon alle weken bij ons slapen....behalve het weekend dan, want dan slaapt ze wel in haar eigen flat(??). Dit laatste waarschijnlijk om geen huur te hoeven betalen. Het is een beetje raar gegaan allemaal, maar toe maar.. het is ieg een aardige meid die van aanpakken houdt! We hebbel al veel leuke filmavondjes erop zitten met zijn 4-tjes.
Zaterdag zijn we nog even wezen stappen. We zouden eigenlijk met de Amerikanen, maar dit kwam er helaas niet van. Volgend weekend beter... Maar wij hebben ons prima vermaakt. We zagen overdag trouwens nog een demonstratie van de sport Capoeira, en we waren helemaal onder de indruk. We willen het in Nederland graag zelf uitproberen!
Zondag zijn we met onze huisgenoten naar het circus geweest!! Was heel leuk, al hadden we er voor dit entreegeld wel wat meer van verwacht. Het werd helemaal leuk toen de onvoorbereide Cecile als vrijwilligster uit het publiek werd gehaald en natuurlijk voor gek werd gezet door de clown.
Het was zeker geen saaie week dus en we zien met dit weer zeker uit naar volgende week...!:D
besos Laura y Marinda
14 Maart 2006 - 18:43
Wiljan:
IK BEN JALOURS OP DAT LEKKERE WEER BIJ JULLIE!!!! geniet er maar van de laatste dagen want het is hier echt waardeloos!!!! -
14 Maart 2006 - 19:38
Selina:
hey meiden,
wat zijn jullie al lekker bruin man.ik ben echt stik jaloers.nou geniet er nog maar van want hier vriest het.
dikke knuffel -
14 Maart 2006 - 20:40
Laura:
Hey meiden,
Gelukkig is het in het zuidelijke deel van europa wel lente :s hier is er erg weinig van te merken (-8 's nachts!!) Geniet er nog maar van!!!
xxx -
14 Maart 2006 - 21:51
Rozemarijn:
Hoi hoi,ik ben ook heel erg jaloers op dat lekkere weer daar bij jullie, maar ik weet zeker dat het hier ook ooooit wel een keer lekker warm wordt. De vervolgcursus op de hondenschool is ook afgelopen, Kyra luistert natuurlijk ook erg goed nu, haha. Als je terug bent gaan we snel weer een keertje wandelen. Ben benieuwt hoe Toereck er nu uitziet. Groetjes. -
14 Maart 2006 - 22:37
Naomi:
Hola Girls,
Hier is t ook aardig warm wel 11 graden! (7gr 's ochtends, 7gr 's middags en -3gr 's nachts). Nee, hier schijnt t zonnetje en we kijken allemaal naar de lente uit. Maar Lau, straks ben ik jarig en op 1 april vier ik het in 't haasje, bbq-en en daarna feesten op jr 80 en 90 muziek. Zal erg leuk zijn als je ook mee kan. Heb 2 plekjes voor je, maar snap wel als je niet kan. Kan niet wachten om je weer te zien en alle verhalen te horen. Groetjes aan Roelie, Gerrit en Jeroen en ook Hillard en Toerack. xxxx -
15 Maart 2006 - 11:53
Wilfred:
Bofkonten!!! -
15 Maart 2006 - 13:15
Alicia:
Hey meiden,
Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben in Spanje!!
Uit jullie verhalen te horen, ondernemen jullie lekker veel, qua studie maar ook van de cultuur enz, heel belangrijk!!
Heerlijk dat het zulk mooi weer is daar, op dit moment schijnt hier het zonnetje ook hoor ;) en dat is binnen op de bank in de zon best aangenaam:p haha, buiten geeft het een gevoelstemp van onder het vriespunt dus:( Maja ga ervan uit dat jullie wat van dat mooie weer meenemen naar Nederland!! Nog veel plezier de laatste weken!!
xxx Alicia -
15 Maart 2006 - 17:21
Brigitte:
he meiden!!!!
k ben ook JALOERS!!!!heerlijk joh dat mooie weer...volop genieten dus!!!hier ist best koud!!nog bedankt voor jullie kaartje!!!errug leuk!!
Dikke x bri -
15 Maart 2006 - 19:09
Nina:
Hey, De eerste lammetjes zijn al geboren.Het is hier nu trouwens ook 25 graden.En dat in Maart!!!! Het zweet breekt me uit.Ik denk dat ik maar gauw de kachel wat lager ga zetten. ;-)
Tot gauw, ik kijk uit naar jullie terugkomst.
Liefs Nina -
16 Maart 2006 - 11:14
Aly:
Hey Meiden
Ik ben niet jaloers op jullie hoor,geniet er nog maar even van,want die laatste 2wkn zijn zo voorbij.
Bruinse en tot snel.
Groetjes en een dikke kus
Paul,Aly en Sandy. -
16 Maart 2006 - 16:45
Eddy Kuipers:
Hallo dames, nou hoeft van mij niet hoor, al die berichten over lekker weer. We zijn helemaal niet jaloers.... :(
Als er van die vieze oude mannetjes de hele buurt inlichten en dan steeds meer jullie als toeristische attractie zien.
Daar word je dan heel blij van natuurlijk.
Capoeira, is toch die gevechtsdans, waarbij je de ander niet raakt? Ziet er idd erg spectaculair uit. Volg maar wat lesjes, kun je in Meppel zo een school beginnen, want in het westen is het al een hit!!! -
18 Maart 2006 - 11:47
San:
Hey Mar! Je ziet er wel weer lekker bruin uit! Ik ben jaloers op je, want hier is het echt waardeloos weer! Ik moest je van pap bedanken voor je mooie grote kaart!
Veel plezier daar nog en tot gauw!
Liefs San -
19 Maart 2006 - 11:57
Marijn:
Brrr, klappertand, klappertand... de groetjes uit Zwolle. Bedankt weer voor jullie leuke update. Het lijkt haast wel of ik er zelf ben... zucht...