Hace frio al campo!!!
Door: marinda en laura
Blijf op de hoogte en volg Laura
29 Januari 2006 | Spanje, Cáceres
*NIEUWE FOTO`S!!*
Hoe gaat het daar in Nederland? We hoorden dat het erg koud is en dat er zelfs in de omgeving meppel al geschaatst is??
het weer hier is nogal wisselvallig; in principe regent het hier nooit, tot de dag van onze aankomst...dat begon al goed. gisteren scheen de zon volop, maar in de avond heeft het hier voor het eerst in 20(!!!!) jaar gesneeuwd!!
We waren op dat moment in een discotheek, en de spanjaarden vonden de sneeuw zo geweldig, dat ze er zelfs de straat voor op gingen!Sommigen zagen het voor het eerst in hun leven! en wij hadden voor spanje gekozen vanwege het mooie weer...komen wij even bedrogen uit zeg..
zaterdag werden we, zoals afgesproken, meegenomen door Mayte naar haar dorpje Almoharien. Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door haar ouders. Haar ouders zijn echt enorm gastvrij, en we voelden er ons dan ook meteen thuis. We kregen een rondleiding door het huis, en vervolgens werden we opgepikt door vriendinnen van Mayte om mee te gaan naar el campo (het platteland). we wisten echt bij god niet wat we konden verwachten, dus we zaten afwachtend in de auto. eerst werden er allemaal boodschappen gedaan en zelfs toen wisten we nog niet waar we nou eigenlijk heen zouden gaan.
na een eindje rijden kwamen we op de plaats van bestemming: het spaanse boerenleven! echt een super mooie omgeving (zie foto´s)!
er stond een klein schuurtje, en van binnen was dit ingericht als huiskamertje, met een open haard, wat tafels en stoelen. helaas voor ons geen wc aanwezig...dat moesten we dus ook in de vrije natuur laten gaan..ook hiervan mooie fotos, maar helaas kunnen we die niet plaatsen...;)
We hebben hier heerlijk gegeten en leuke spelletjes gedaan, een aanrader is: dos limones y medio limon, tres limones y medio limon. probeer dat maar eens heel snel achter elkaar te zeggen!
Probeer je het eens voor te stellen: 8 spaanse chica´s, 2 hollandse chica´s, een heleboel eten, harde salsamuziek, in de middle of nowhere, en echt tussen de verse koeienvlaaien!! dat zie je zo snel niet in nederland!
in spanje is het blijkbaar een gewoonte om in het weekend naar el campo te gaan.
In spanje kennen ze geen gewone verwarming zoals wij dat hebben:hier hebben ze de braceo.(zie de foto voetenverwarming).
Toen we hier net aankwamen snapten we niet waarom iedereen zo dicht bij de tafel zat, totdat het marinda opviel dat het tafelkleed warm was! het enige nadeel hiervan vinden wij dat het vanaf je middel gewoon koud blijft.
´s avonds zijn we gezellig uitgeweest met wat vrienden en de broer van Mayte. erg gezellig, al worden we constant raar aangekeken onder andere omdat we veel engels praten, daarnaast zijn we ook wat langer dan de gemiddelde spanjaard. Ook hebben we Esther weer gezien, ze was aan het werk in de discotheek waar wij waren, leuk om haar weer te zien!
Omdat de vrienden van mayte geen engels kunnen, werden we "gedwongen" spaans te praten de hele avond, en eigenlijk ging ons dat best goed af. we leren heel veel in de praktijk. op de universiteit krijgen we geen spaanse les dus het moet echt uit ons komen. ook toni (de lerares) wil dat we spaans praten, maar dit lukt ook vooral omdat we zelf boeken mee hebben genomen.
Morgen gaan we voor het eerst naar de stageschool. laura is weer helemaal beter door de goede zorg van Marinda ("fruit eten!!"). We zien er naar uit,en we houden jullie op de hoogte van onze nieuwe belevenissen!!
Liefs,
Marinda en Laura
29 Januari 2006 - 16:45
Jolien:
he hoi, lekker eten hoor hahahaha, leuk om al die verhalen te lezen, hoop dat jullie wel hier weer nederlands spreken, vind het een lastig taaltje hahaha. heel erg veel plezier nog en blijf ons op de hoogte houden!! kus -
29 Januari 2006 - 17:03
Fam. Kalter:
he meiden,
wat ontzettend leuk om jullie belevenissen te lezen op de site. En als je de foto's goed bekijkt lijken jullie zelf wel van die Spaanse grietjes.
En ja, wij hebben lekker de hele dag op de schaatsen gestaan. Joyce kon er geen genoeg van krijgen Heerlijk toch. Zeg jullie twee daar nog heel veel plezier en wij wachten op nieuwe verhalen op de site.
Groetjes van de Klatertjes -
29 Januari 2006 - 21:23
Wiljan En Gea:
De chorizo ziet er wel aantrekkelijk uit, maar dat andere hapje....
Jullie beleven in elk geval genoeg. Wij zijn hier met de huidige temperaturen toch wel blij dat wat meer hebben dan een tafelkleed. Blijf vooral leuke dingen meemaken en spreek veel spaans zodat het straks helemaal vloeiend is. Groetjes van ons -
30 Januari 2006 - 17:58
Laura:
Hey meiden,
Het Spaanse platteland ziet er beter uit dan in Nederland :D Het ziet er ook zo warm uit!! Dat is hier wel anders...
Ik ben benieuwd naar jullie volgende verhaal en foto's!!
xxx Laura -
31 Januari 2006 - 11:32
Nina:
Hey Marinda en Laura
Oh zielig, dat konijntje!!Heb je het echt opgegeten Laura?(niets voor jou namelijk)Ik lees dat jullie al redelijk spaans kunnen, had ook niet anders verwacht, wel gaaf!! Nou veel plezier ene tot het volgende bericht. xxx vanuit Hoogeveen -
31 Januari 2006 - 17:09
Laura Daalmeijer:
he nien,
nee natuurlijk niet joh, hahaha!! dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen hoor, kreeg al bijna tranen in mijn ogen toen ik het zag..:( maar de vader van mayte had hem aangereden ofzo... en hij geeft hem denk ik aan de honden. verder zal ik je maar niet vertellen over de dierenwinkels hier want dan kun je echt wel janken...
kus laura -
31 Januari 2006 - 21:35
Sandy:
Hey Marin
Lekker hoor die Chorizo. Zo te zien hebben jullie het daar dus wel leuk gehad. Veel plezier en succes deze week. Kus San -
01 Februari 2006 - 16:29
Brigitte:
He meiden!!
Jullie hebben zo te lezen weer genoeg beleefd!!!leuk joh.... En wat gaaf dat jullie al een aardig woordje Spaans kunnen....Kunnen jullie mooi lesgeven in het Spaans als jullie terug zijn!!..........haha
Nou heel veel plezier en succes met de stages!!!En k ben weer benieuwd naar het volgende bericht en foto's............
Dikke x en liefs bri -
02 Februari 2006 - 17:57
De Duifjes:
Dag Laura dan eindelijk een berichtje van de duifjes. We vinden het leuk je reisverslagen te lezen, en hebben het idee dat je het prima naar je zin hebt. En dat Spaans pik je volgens ons wel heel erg snel op. Geniet van je stage en alles wat daarbij hoor.Ook de groetjes aan Marinda
Liefs en Kusjes Harma, John, Jeffrey en Dylan -
03 Februari 2006 - 21:36
De Kruidjes:
He Lautje,
Hier een klein berichtje van ons. In onze verfkleren hebben wij afgelopend weekend ook op de schaatsen gestaan. Het was alleen van korte duur. Op de IJsbaan in Meppel zijn verschillende mensen door het ijs gegaan en toen was het afgelopen met de pret. Leuk om jullie belevenissen te lezen en de foto's te bekijken. Het spaanse platteland ziet er ook heel erg aantrekkelijk uit wel heel anders dan ons 'strandje" bij Playa d'Aro! Nou meiden geniet van alles wat je ziet, eet en meemaakt en heb nog een toffe tijd daar!
xxx Koos Reinie Maureen en Amber. Adios