Bezoek uit Nederland!
Door: marinda
Blijf op de hoogte en volg Laura
12 Februari 2006 | Spanje, Cáceres
!!!!!!!!!NIEUWE FOTO´S OP DE SITE!!!!!!!!
!!!!!!!!!NIEUWE FOTO´S OP DE STAGESITE!!!
¿Qué tal? We hebben er weer een bijzondere week opzitten. Maandag en dinsdag weer vele bladzijdes volgeschreven voor onze observaties op stage. Maandag zaten we in ´el tercero´ (groep 5), waar we bij de leerlingen aan konden schuiven. Wat vooral opviel was dat de leerlingen bij wiskunde leerden hoeken op te meten en het aantal graden af te lezen(!!), iets wat wij pas op de middelbare school leerden! (Ook niet verwonderlijk dat het meerendeel van de klas het niet begreep). Het was heel aardig bedoeld van de leekracht dat ze toen voorstelde dat wij wel konden helpen uitleggen, maar met ons gebrekkige spaans schoot dit niet echt op....
Dinsdag waren we te gast bij ´el sexto´(11/12jaar), waar we verbaasd stonden van hoe goed de leerlingen participeren in de lessen. Ze letten goed op en ze zijn heel gemotiveerd (dit was tijdens stage in Nl toch wel anders). Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat de lesdagen hier korter zijn en dat er een ander lesaanbod is. In Nl ligt de nadruk wat meer op taal, lezen, rekenen en schrijven. In Spanje is er meer ruimte voor gym, beeldende vorming, muziek en godsdienst. Het rooster is dus behoorlijk afwisselend.
Beeldende vorming stelt hier overigens niet zo veel voor. De kinderen leren letterlijk hoe ze plaatjes moeten natekenen; leren ze weinig van en hiermee komt de expressieve/creatieve kant al helemaal niet tot uiting. In Nl is dit juist het hoofddoel!
Tot slot schrokken we een beetje van de lerares. Zo streng hadden we het nog niet meegemaakt! De leerlingen werden gevraagd om op het bord rekensommen voor te doen en om het minste of geringste kregen ze ENORM op hun kop! Ze dropen echt letterlijk af voor de klas en het was dat ze nog niet in huilen uitbarstten.... (we hadden met ze te doen!).
Woensdag was het dan aan ons de beurt om voor de klas te staan. We hebben een hele geslaagde presentatie over Nederland gehouden, waarbij we een goed woordje spaans ten gehore hebben gebracht!! de kinderen waren heel enthousiast en wilden veel weten. Laura en ik hadden een leuke opdracht voor ze bedacht: de kinderen mochten onze zelfgemaakte tekeningen(tulp, klomp enz.) bij het juiste land hangen. Toen de bergen en de palmboompjes onder Nederland kwamen te hangen, begrepen we wel dat ze hier dus niet veel van Nederland afweten:)Aan het eind hebben we nog wat nederlandse woorden aangeleerd en hier konden ze geen genoeg van krijgen. Aan het einde v/d presentatie voelden we ons echte celebrity´s, want de leerlingen stonden in de rij voor een handtekening!!
de foto´s van de presentatie zijn te zien op de website van de stageschool: http://cpdelicias.juntaextremadura.net/pagina1.htm
Donderdag kwam Marinda op het goede idee om te gaan hardlopen met Cecile(je moet toch wat als je binnen twee weken vier keer de Burger King van binnen hebt gezien). Op zich prima te doen hier; er is een groot sportcomplex met een hardloopbaan. Lekker hardlopen, terwijl je een prachtig uitzicht hebt op de bergen en de zon lekker in je gezicht schijnt (jaja, het is soms al 20 graden in de zon!!!!!!!). Achteraf gezien toch iets te overmoedig geweest, aangezien ik nu al vier dagen met zo´n spierpijn loop dat ik onderweg door oude vrouwtjes wordt uitgelachen die mij inhalen;).
Voor Laura was het dan eindelijk zover dat haar cariño kwam!! Dit was helaas wel wat later dan verwacht (vertraging op Schiphol, 3 uur wachten op de bus in Spanje en dan ook nog in de stopbus zitten die er 1,5 uur langer over doet..), maar om half 12 ´s avonds was Hillard er dan!!(na een reis van 16 uur...)
We zijn dit weekend er lekker met zijn allen (ook met Cecile)op uit geweest en hebben een kleine roadtrip gedaan door de woeste natuur in de omgeving van Caceres. Ongelovelijk mooi wat je dan allemaal ziet!! Tussendoor hebben we lekkere tapa´s gehad in een klein spookdorpje (het leek net of we in de film waren beland). In de avond hebben we na lang zoeken een leuk restaurant gevonden waar we met zijn allen gegeten hebben. Daarna natuurlijk nog even een bezoek gebracht aan de Havana (loungebar) en aan een salsabar(een echte wel te verstaan, want hoe de spanjaarden hier dansen, daar kunnen wij nog wat van leren). Hier waren overigens nog veel meer Erasmus studenten te vinden, dus dan kan het maar zo zijn dat je met nederlanders, fransen, brazilianen, portugezen en afrikanen op de dansvloer staat. Erg leuk al die nationaliteiten hier!
Wij vinden het een goede zaak dat er over de hele wereld beurzen worden aangeboden om hier in Spanje te kunnen studeren, want het is erg leerzaam en het is een geweldige ervaring!!
muchos besos
Laura y Marinda
12 Februari 2006 - 20:52
Renate:
Hallo Lautje,
Leuk om te lezen dat jullie het zo leuk hebben in Spanje. Geniet er nog maar lekker van want de tijd gaat volgens mij erg snel..... Ben erg benieuwd naar de foto's, je hebt er vast nog veel meer dan er op de site staan toch?
Nog heel veel plezier, liefs van Paul en Renate en je nichtjes. Doeidoei. -
13 Februari 2006 - 07:11
Aly:
Fijn om te lezen dat het zo goed gaat daar, en dat jullie zoveel plezier hebben met elkaar.Nog even en dan komt je LOVER Wiljan,alvast veel plezier samen. Groetjes en dikke kus van Mama Papa en Sandy -
13 Februari 2006 - 09:07
Ola senoritas bonitas!
Goh errug leuk om die schoolactiviteiten te lezen maar interessanter vinden wij hoe het gesteld is met de buitenschoolse activiteiten! picanhaparty's, baille, afterofficeborrels etc etc. huahuahua nee grapje, leuk dat jullie in je missie slagen! Doe de groeten aan neef hilly!
Ciaotchau -
Zucht! -
13 Februari 2006 - 12:50
Selina:
hey lauraatje,
volgens mij beginnen jullie behoorlijk te wennen daar.straks kom je niet meer terug:(
ik heb het met gj erover gehad maar zitten met zoveel beurzen dat ik je nog ff bel over datum als het nog gaat lukken.veel plezier daar nog en tot gauw dikke knuffel -
14 Februari 2006 - 21:29
Alo Laura En Marinda:
mooi zo'n uitgebreid verslag. Die juf lijkt op hoofd Bulstronk uit Mathilda! groeten Wilfred -
15 Februari 2006 - 19:38
Loes:
He Laura, hier een berichtje van mij. ik heb je net gesproken op msn. Leuke site. had al eerder gekeken maar nog niet gereageerd. geniet ervan..
kus Loes -
15 Februari 2006 - 21:43
San:
Het marin
hoe gaat het met je? Ik ben gister net teruggekomen uit Schotland, was erg gezellig en ben weer helemaal up to date met iedereen van Amerika. Was weer een hele belevenis en heb allemaal leuke verhalen te vertellen maar dat hoor je nog wel. Wiljan had het er over dat de schoenen 36 euro waren. Watvoor schoenen bedoel je? Met peeptoe? Want dan maak ik het geld wel even over.... maar dan moet je wel zeker weten dat ik ze leuk vindt haha! Nou ik spreek je gauw weer en alvast HEEL ERG VEEL PLEZIER MET WILJAN KOMENDE WEEK..... GENIET VAN JULLIE SAMENZIJN EN HOTEL HAHA!
Hou van je
Kus San -
18 Februari 2006 - 13:59
Roelie En Gerrit:
hey laura,
nog een paar uur en dan kun je je een weekje vermaken met jeroen en jacco.
we wensen jullie een hele leuke week toe, ook samen met marinda en wiljan, en de trip naar lissabon is helemaal gaaf.
geniet ervan, jullie zijn al op de helft, gaat echt snel !!!
liefs van paps en mams