Nog meer bezoek!!! - Reisverslag uit Cáceres, Spanje van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu Nog meer bezoek!!! - Reisverslag uit Cáceres, Spanje van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu

Nog meer bezoek!!!

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

18 Februari 2006 | Spanje, Cáceres

Hola todo el mundo!!

que tal?? aqui estamos muy bien!! (het gaat goed)
Na het vertek van hillard :( hebben we toch al weer veel nieuwe dingen meegemaakt!!
Donderdag hadden we een presentatie op de universiteit samen met mayte en mariluz, een storytelling in het engels. een storytelling is het aanbieden van verhaaltje in het engels aan kinderen, maar dit keer dus aan een klas vol studenten.. deze studenten studeren ervoor om leraar engels te worden, maar zoals we al eerder genoemd hadden, komt dit nog niet echt uit de verf..we hadden ons heel goed voorbereid en een mooie powerpoint in elkaar geknutseld... marinda en ik hadden het sprookje zelfs ingesproken om het nog makkelijker te maken dachten we........ :S niet dus...het was eigenlijk gewoon een ramp...haha... terwijl de powerpoint mooi aan het spelen was, kregen marinda en ik al de indruk dat het ¨niet echt overkwam¨(wij weten zeker dat als we dit in een nederlandse groep 8 zouden laten zien dit goed te doen is..)tot overmaat van ramp, zette ik 1 stap achteruit en trok ik per ongeluk de stekker van de verbinding laptop-beamer eruit.... weg powerpoint... alle moeite voor niks.. dus we moesten maar pratend verder.. het is eigenlijk dat marinda en ik ons er redelijk goed uit wisten te praten, anders was het echt in de soep gelopen..haha weer een mooie ervaring rijker..het niveau is echt zo laag hier, dat kun je je gewoon niet voorstellen..al met al is het goed afgelopen omdat wij het hele verhaal, met allerlei vragen aan de studenten, opnieuw hebben verteld...

Eergisteren hebben we op de uni een gesprek met Toni gehad, een vrouw die over de punten ed gaat. het zal nu zo worden dat we straks 1 dag in de week naar stage gaan, en 3 dagen naar de uni. daarnaast gaan we binnenkort met een amerikaanse studente mee naar haar stageschool voor 1 of 2 dagen, zodat we ook andere ervaringen op kunnen doen, erg leuk.
we hebben dus de amerikanen ontmoet...erg leuk, maar ontzettend amerikaans, haha, hun uitspraak lijkt totaal niet op die van ons, en ze vinden dat wij een engels accent hebben...dat vinden ze echt amaaaazing!!! :D
erg leuke mensen trouwens, maar zij zitten dus allemaal in een gastgezin..ik denk niet dat wij mogen klagen..:)

Gisteravond laat is dan eindelijk weer bezoek aangekomen: marinda´s cariño!!ook wiljan had niet veel geluk en miste de bus...dus hij kwam ook ietsjes later aan dan verwacht, maar uiteraard was hij blij om hier te zijn!!
Morgen is het wederom raak: jeroen en jacco komen aan!! hoe laat is nog onduidelijk, ze zijn vanochtend om 9 uur met de auto vertrokken en 1 ding is zeker: het is een lange reis..maar hopelijk de moeite waard! het is de bedoeling om enkele mooie tripjes met z´n allen te maken... heerlijk cultuur opsnuiven ;)

Verder zijn we gister op onze stageschool bezig geweest met een project vanuit de pabo: samen met de oudste kinderen van stage gaan we een cdrom maken met wat info over de kinderen(moeten ze allemaal zelf typen), een foto erbij, de pagina mooi maken met lettertypes, kleuren, plaatjes etc. ze zijn hier niet erg bekend met de computer dus we houden het simpel. maar goed, we waren dus aan het voorbereiden op de compu in de lerarenkamer toen we vroegen of het dan mogelijk was dat we foto´s van de kinderen mochten maken( we wilden het de kinderen eerst zelf laten doen maar dat was niet mogelijk helaas). er werd niet overlegd, maar het werd meteen geregeld!! binnen 2 minuten stonden alle kinderen beneden in een mooie rij en werden ze persoonlijk op de foto gezet door de directeur, echt geweldig! de mensen hier zo zijn lief en aardig, als we wat vragen kan het meteen, niks is een probleem, echt super!!

Verder hebben we, voor ons nederlandse bezoek, maar weer eens een flinke schoonmaak gehouden...we dachten dat we zo klaar zouden zijn, maar het heeft toch zo´n 3 uur geduurd!!nu weten we in elk geval zeker dat we onze gasten niet zullen verjagen... :)

Wel mensen, dit wordt alweer een aardig verhaal dus ik zal er maar even een einde aan breien... er komen in elk geval zsm foto´s op de site!!(deze week)
Nina bedankt voor je kaartje, erg leuk!!

We houden jullie op de hoogte!
veel liefs en besos!!
Marinda en Laura

ps:de website van de school is :

Psps: zaten we vorige week zaterdag nog heeeeeeeerlijk in de zon met 22 graden..nu heeft het weer geregend en is het een graad of 8..:(

• 18 Februari 2006 - 16:53

Gerrit En Roelie:

hey laura,
    nog een paar uur en dan kun je je een weekje vermaken met jeroen en jacco.
    we wensen jullie een hele leuke week toe, ook samen met marinda en wiljan, en de trip naar lissabon is helemaal gaaf.
    geniet ervan, jullie zijn al op de helft, gaat echt snel !!!
    liefs van paps en mams

• 19 Februari 2006 - 18:36

Arend:

Hey die Laurenzo,

wat een brute aktie van die labtop hahah...nee wel balen..gelukkig hebben jullie het tot een goed einde weten te brengen! Die lui daar kunnen nog wat van jullie leren iig! Nou geniet nog van de tappas en cervesa's ..en natuurlijk nog wat leren ;)love AAR ps groeten aan je broer

• 19 Februari 2006 - 23:05

Sanne:

he lieve lau, tof dat je het zo naar je zin hebt!!!
    Geniet er nog ff van.
    Dikke kus!!!!!

• 21 Februari 2006 - 09:23

Nina:

Zo is het kaartje nu pas aangekomen?haha Ik heb het iets van 2/3 weken geleden al gepost. Wel lekker dat het daar al zo zonnig is (af en toe)Balen van die powerpoint. Maar goed jullie hebben in iedergeval de competentie: Ik kan handelen in onverwachte situaties of zoiets,behaald zo te lezen. ;) Veel liefs xxx

• 23 Februari 2006 - 21:08

Ineke:

Jullie maken echt je eigen feestje van alles! Heel veel groetjes van de Vriesjes van de Zuiderlaan

• 24 Februari 2006 - 14:13

Annet:

Hey Marinda,
    Wat leuk dat Wiljan op bezoek is!
    Ik ben idd al begonnen aan de Pabo en vind het erg leuk! Dus nog zeker geen spijt van mijn beslissing! Veel plezier nog de laatste tijd. Groetjes Annet

• 24 Februari 2006 - 18:03

Marjan:

Hey Laura,

Wat een drama zeg, dat van die laptop. Je hebt je er in ieder geval goed uit weten te kletsen, ik had niet anders van je verwacht. ;-)Jammer dat het weer wat minder geworden is maar één ding is zeker je hebt het qua weer altijd beter dan wij hier in dit koude kikkerland. Nog heel veel plezier daar..

Kussies Marjan..