we have arrived! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu we have arrived! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu

we have arrived!

Door: marinda

Blijf op de hoogte en volg Laura

15 Januari 2006 | Nederland, Amsterdam

Hola mensen,

NOG MEER NIEUWE FOTO´S OP DE SITE!!!!

Hier dan een berichtje vanuit het regenachtige spanje. (het regent hier nooit, maar vandaag toevallig wel).
Het is ons, na een uur van het kastje naar de muur te zijn gestuurd, eindelijk gelukt om een internetcafe te vinden! (helaas was deze wel dicht toen we aankwamen, maar na even wachten werd ons geduld beloond).
Gisteren begon de reis al goed op Schiphol. Vol verwachting stonden we met onze families bij de incheckbalie, waar we doodleuk te horen kregen dat we maar liefst 45 euro moesten betalen voor overbagage (oeps). Vervolgens moesten we gehaast afscheid nemen en rennen en vliegen om op tijd bij het vliegtuig aan te komen. Hierbij hoorde Laura zelfs het bericht dat mevrouw Theissen voor Madrid zich toch echt moest melden. Maar goed, we hebben het gehaald en de vlucht was prima. Eenmaal aangekomen op het vliegveld, hebben we een ander nederlands meisje ontmoet,Saskia. Zij gaat gewoon alleen naar Salamanca! Samen hebben we een taxi gedeeld naar het busstation. De busreis duurde 4 uur (erg lang!!) en onderweg zagen we leuke dingen. Zo was er een fietser op de snelweg en worden er langs de snelweg zwembaden aangeboden alsof het broodjes zijn. In Caceres aangekomen, werden we opgewacht door onze spaanse vriendin Lola en twee franse meiden. Zij waren zo aardig om ons een lift te geven naar het appartement. Het appartement waar we nu slapen delen we met Cecil (een francaise die uitstekend spaans spreekt). We halen onze talen dus wel op, we spreken spaans, engels en frans door elkaar heen! We hebben inmiddels al aardig wat spaans opgedaan, dit gaat verbazingwekkend snel.Cecil lijkt heel aardig en dit geldt ook voor haar franse vriendinnen.

Het appartement is op zich prima. Het is niet groot, maar de kamers zijn wel ruim. We hebben het inmiddels gezellig gemaakt met leuke foto´s en kaarten aan de muur. Het is alleen wel heel koud in huis. Er is geen verwarming, maar er zijn hele kleine electrische kacheltjes. Laura en ik zaten letterlijk te rillen op de bank, wel ff wennen dus. Gelukkig is de douche goed warm, maar we hebben wel het gevoel dat deze nog een grondige schoonmaakbeurt nodig heeft (geldt ook voor de keuken..). We hoeven ons dus niet te vervelen.

Caceres is een grote stad, dit hadden we niet verwacht. Er is genoeg te doen en te ontdekken. Gisteren heeft Lola ons meegenomen naar een overdekt winkelcentrum. We hebben geleerd dat rebajas het spaanse woord voor uitverkoop is en dat horen we graag! We doen alles lopend en we hadden in de avond toch wel het gevoel dat we de halve marathon hebben gelopen. Maar gauw kijken of we met de bus kunnen.......

vandaag zijn we naar fernando geweest,onze spaanse coordinator, hij leek ons allebei erg leuk en aardig. hij is degene die alles wat betreft formulieren en papieren regelt. we kregen een interessante gids om door te lezen en een plattegrond van Caceres,iets wat altijd handig is!!
fernando gaf ons enkele goede tips: niet te druk maken, veel bekijken,en vooral: VEEL FEESTEN!! het kwam erop neer dat we wel de spaanse lessen kunnen gaan volgen,maar hoe of wat verder weten we nog niet...we verwachten er maar niet teveel van!!
we houden jullie op de hoogte!!

Besos Laura y Marinda

• 15 Januari 2006 - 18:50

Sanne:

he meiden, tof dat jullie er zijn. Heel veel plezier en geniet ervan.

liefs sanne

• 15 Januari 2006 - 19:48

Marjan:

Hey..

Het ziet er allemaal leuk en gezellig uit. Ik hoop dat jullie veel plezier zullen hebben, ennuh.... veel succes met poetsen dan maar he? ;-)

Kuzzz Marjan..

• 15 Januari 2006 - 22:09

Jaap:

Na deze beroerde start komt nog veel moois. He dames blijf genieten. Dikke zoen

Jaap

• 16 Januari 2006 - 11:05

Madelon:

Hallo dan,
    Wat super dat jullie goed aangekomen zijn......
    Het ziet er inderdaad wat ranzig uit,maar huisvrouw als jij bent lau komt dat wel goed haha..
    He geniet!!dikke kus

• 16 Januari 2006 - 14:54

Dorien:

aloha, klinkt allemaal erg leuk! hehe, ik zit nu lekker in Malta... enjoy en ik hoor wel weer van jullie

• 16 Januari 2006 - 17:08

David:

Hey, klinkt cool zeg! Heel veel plezier en ik zou die goede raad van Fernando maar opvolgen...Rock on!

• 16 Januari 2006 - 17:57

Aly:

hallo dames,ziet er goed uit daar.tof voor jullie.

• 16 Januari 2006 - 21:24

Alfons:

He Marinda!!!

Blij dat alles goed is gegaan op de heenweg. En wat dat feesten betreft................VOORAL DOEN!!!!!!!!

• 17 Januari 2006 - 08:58

Urdjen:

Hola Hola kinderkola!! wat een avontuurtjes toch weer...nice home ;-s nee geintje, lekker knus en jullie hebben het hartstikke leuk voor elkaar man..neem het er lekker van in Madrid (als jullie daar nog zijn of komen) want het moet daar zeer goed vertoefen zijn. En natuurlijk veel leren (...), iig fantastisch voor je talen, frans spaans etc. trouwens laurenzo ik had je nog gebeld en gesmst, maar ik weet niet of je daar je telefoon checkt...nou later en LIVE LIFE TO THE MAXXX!!

• 17 Januari 2006 - 12:06

Jeroen:

Hey dames, ziet er goed uit daar! Ik denk dat ik me wel vermaak in februari
    ;-). Al wat nuttigs gedaan ?

Groetjes Jeroen

• 17 Januari 2006 - 18:34

Roelie:

buenos días lautje en marinda,
    al een beetje gewent in spanje ?
    vast wel, lekker genieten en "een beetje aan jullie stage werken", want daarvoor gingen jullie tenslotte haha.
    el beso de roelie en gerrit