Pfff wat hebben we het zwaar!! - Reisverslag uit Cáceres, Spanje van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu Pfff wat hebben we het zwaar!! - Reisverslag uit Cáceres, Spanje van Laura Daalmeijer - WaarBenJij.nu

Pfff wat hebben we het zwaar!!

Door: Laura

Blijf op de hoogte en volg Laura

17 Januari 2006 | Spanje, Cáceres

Hola amigos/amigas,
como estas? hier gaat alles muy bien!!
wij kunnen ons steeds beter aanpassen en voelen ons dus ondertussen al echte chica´s!!
het spaans gaat beetje bij beetje en we zijn al moe van het drukke leven hier..:)
vandaag zijn we op de universiteit geweest, we zouden antonia ontmoeten, ook een soort coordinator. samen met mayte en lola in de bus, voor 75 cent, echt geweldig!!
we kwamen daar aan, en we hoorden al iets van een korte presentatie geven over wie we zijn en dergelijke. wij vonden het prima, en aangezien we allebei niet echt op ons mondje zijn gevallen durfden we dat best aan voor een klas met spaanse studenten!
ok, daar stonden we dan, er waren maar liefst 8(!!!) studenten, en we moesten ons even voorstellen....even ja....we hebben ons daar 2 uur staande moeten houden, haha dat was behoorlijk lang.de studenten daar zijn niet gewend om te praten tijdens de les, of om hun mening te geven, en dat moesten ze vandaag wel doen, maar helaas kwam er weinig uit.. antonia was behoorlijk enthousiast, ook over het feit dat wij 4 talen spreken;nederlands, frans, duits en engels.we vonden trouwens dat wij toch wel een beetje beter engels spreken dan de gemiddelde spaanse student die engels studeert, dat valt ons wel tegen. verder hebben we hebben gesproken over het onderwijs in nederland en het verschil met het onderwijs in spanje. toch wel erg leuk en interessant. de universiteit was totaal anders dan de pabo, veel groter, maar daarnaast ook veel onpersoonlijker.

verder hebben we onze eerste grote boodschappen gedaan bij de liddle, jaja mensen, we koken zelf!! niet te geloven, maar waar!

verder hebben we net toch wat raars meegemaakt, we liepen even in een spaanse action, zon winkel waar ze echt alles hebben! lekker rondneuzen en kijken. loop er opeens een chinees achter ons die wel een aanval lijkt te krijgen: hij bukte en bewoog alle kanten op, echt te belachelijk gewoon. wij dachten werkelijkwaar dat er een mongooltje achter ons aan zat, blijkt die vent gewoon in die winkel te werken!!haha overal waar wij liepen, liep hij op zijn manier onopvallend achter ons, alsof we aan het stelen waren! we voelden ons gewoon dieven, zonder iets gedaan te hebben. dus marinda vroeg doodleuk aan hem hoe duur een oogpotlood was,om hem even af te leiden van zijn rare gedrag.waarschijnlijk had hij zelf niet door hoe hij zichzelf voor schut zette, echt lachwekkend! rare mensen lopen hier rond hoor, haha!
verder is erg opvallend dat de lotto eraan komt, om elke 5 meter staat een gehandicapte loten te verkopen, omdat de opbrengst naar het blindeninstituut gaat.
het is hier overigens altijd druk op straat, savonds ook,omdat de winkels tot 9 uur open zijn!

ondanks dat we het hier naar onze zin hebben, kijken we erg uit naar de mensen die ons in februari komen bezoeken, erg leuk en gezellig!wel kun je erop rekenen dat die gaan afvallen omdat we 4 hoog wonen zonder lift..en das na een dag winkelen soms best zwaar!!

voor de mensen die het leuk vinden om te weten is dit ons adres:
(het adres doet een beetje raar aan, maar zo moet het goedkomen.)

5, 4B, C/ Emilio Herrero
10002 Caceres
España

morgen gaan we naar de markt met lola en mayte, ook altijd erg leerzaam. zij zijn overigens onze ´mentoren´ in deze periode. ze laten ons de stad zien en leren ons de spaanse taal.van hen horen we ook welke lessen we kunnen gaan volgen op de universiteit.

tot gauw,
muchos besos,
marinda y laura

spaanse telnummer marinda:0034619427105
spaanse telnummer laura:0034619426674

ps:er staan fotos van ons bij het vorige berichtje, je kunt ze rechts bovenin het scherm vinden.

• 17 Januari 2006 - 21:48

Roland:

Escucha bien chicas pero enviar email una vez es bastante;-)

hasta la vista

• 17 Januari 2006 - 21:59

Marc (van Juno):

Hey!

net bij de hondentraining gehad en jullie www-adres gekregen, ga morgen de verhalen lezen.

Groetjes, Marc

• 18 Januari 2006 - 09:39

Katja:

Hej MARIN,
    Nou ik lees het al, volgensmij vermaak je je prima daar. Leuk dat ik je af en toe ook nog op msn kan spreken!! Tot gauw, xxx Katja!!

• 18 Januari 2006 - 11:42

Danielle:

hey klasgenootjes,

goed zeg dat jullie het er zo leuk hebben en erg interessant wat jullie allemaal vertellen. veel sterkte en plezier in spanje.

groetjes danielle

• 18 Januari 2006 - 15:39

Rozemarijn:

Hoi Laura, leuke foto's, ziet er mooi uit allemaal.
    Knap dat jullie zo lang voor die studenten hebben gestaan, ik had dat toch wel een beetje eng gevonden denk ik. Wat heb je trouwens mooie foto's boven je bed hangen, vooral die van toereck natuurlijk. Op de hondencursus gaat alles goed, het wordt wel moeilijker allemaal, maar ja. Veel plezier en ik hou jullie site in de gaten. Groetjes Rozemarijn

• 18 Januari 2006 - 15:44

Nina:

Hey Chica's

Leuk om weer wat van jullie te horen. Jullie zitten dus nog steeds in die flat?! Allemaal foto's boven jullie bed. Het thuisfront is ook onmisbaar hé. Waarom hang ik er niet??? Nou? haha
    Tot het volgende bericht!!

xxx Nina

• 18 Januari 2006 - 16:41

Brigitte:

He ladies!!!!!

Zo te horen bevalt het jullie prima daar!!!Leuke foto's trouwens!!!!Have fun!!!
    Dikke x bri

• 18 Januari 2006 - 17:06

Gerbert En Anne Marit:

Hee chica's, leuk om te horen dat jullie het naar je zin hebben. Wanneer we afspreken is aan jullie. Wij hebben vakantie de eerste week van februari en de eerste week van maart.Jullie kunnen hier wel slapen. Have fun. Kuzz

• 18 Januari 2006 - 19:44

Wilco:

Eeejjjj Lautjuh Cool hoor zo'n site. Ik zou ook wel bij jullie langs willen komen hoor.
    Grtx Wilco

• 18 Januari 2006 - 20:15

Sandy:

hey Rinneke

Alles goed daaro? Ben je al ingeburgerd, haha? Lekker he, een hele andere omgeving?!?! Weet je eindelijk wat ik voelde ;)
    Wiljan is nu hier, we missen je. Dikke kus van Pap, Mam, Wiljan, Floor en natuurlijk van mij! Love U Liefs Sandy

p.s.: hey Laura, heb jij het ook naar je zin? We denken aan je!

• 19 Januari 2006 - 10:36

Ellen:

Leuk om jullie berichtjes steeds te lezen, het is leuk om te lezen wat jullie allemaal doen!! ben wel beetje jaloers hoor, lijkt me echt leuk!! Nou meiden, veel plezier maar dat lukt wel zo te lezen. xxellen

• 19 Januari 2006 - 11:28

ARI:

Hoe'st nou? al trammelantos an di contos? Echt bruut dat verhaal van die gekke wous in de supermarkt haha ..lautje zou jij dat gewoon niet aantrekken..zon mafkees? Doet me een beetje denken aan vreemde praktijken op een camping in België :s :s
    maar goed waar jullie nu zitten is t vast veel leuker..
    Ciao!!

• 19 Januari 2006 - 18:57

Dorien (Bakker):

Wat een verhaal toch weer! Fijn dat jullie het wel naar jullie zin hebben en dat jullie overal mee naar toe worden genomen! Zitten er ook nog wel een beetje leuke kroegjes in de buurt?!?! Muchos plezieros!
    Adios!

• 19 Januari 2006 - 19:58

Esther:

Hallo,

Nou heb een kaartje voor jullie gekocht.Moeten alleen nog postzegels op.(moet nog even vragen hoeveel) en dan komt die jullie kant op.
    Heel veel plezier nog!!
    xx

• 20 Januari 2006 - 08:33

Marjan:

Hey Laura..

Heb je er nog steeds plezier in? Vast wel. Je krijgt superveel groetjes van de kids uit groep 3, ze vonden je foto's erg leuk. Een ECTS is trouwens 28 uur ben ik inmiddels achter! ;-) Nou nog heel veel plezier en ik spreek je vast wel weer op MSN.

Liefs Marjan..

• 20 Januari 2006 - 19:49

Sandy:

Hey Mar
    Hoe is het nu, ben aan het werk en verveelde me, dus dacht ik laat is ff kijken hoe het gaat. Ik mis je! Dikke kus San

• 20 Januari 2006 - 20:33

Reinie:

He chica Laura,
    ZO te zien en te horen; hardstikke leuk daar.
    Ben wel een beetje jaloers.
    Het is hier in Meppel but weer; grauw en regenachtig. Geniet ervan!! xxx Reinie

• 21 Januari 2006 - 00:24

Lieneke:

heey laura! ik kom net uit de us en computer stond nog aan dus ik dacht laat ik eens even kijken... gelukkig dat jullie nog woonruimte hebben kunnen vinden! veel plezier.. xxx

• 22 Januari 2006 - 13:06

Saskia:

heee girls,

Alles lekker? wat leuk jullie site, hahaha ik heb er ook al aantal verhalen opstaan, jullie heb ik er ook ingezet ;)
    Hoe hebben jullie t daar? Gaat t spaans al goed? hier ist excht super, super leuke mensen, taal gaat goed en leuke kamer...
    Nou meidden have fun...

Kusss Saskia

• 22 Januari 2006 - 14:14

Laura C:

Hey meiden,

Goed om te horen dat alles goed gaat!! En maak zeker gebruik van de tip van Fernando: FEESTEN!!!!

xxx Laura C (kunnen de mensen zien dat je niet zelf een reactie op de site geeft :D )